21.4.06

καλή ανάσταση!

Βασιλικά γενέθλια
Τα 80 της χρόνια συμπληρώνει η (δραστήρια) βασίλισσα Ελισάβετ.



Associated Press : Η Ελισάβετ αναδείχθηκε το δημοφιλέστερο πρόσωπο της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Λονδίνο, 21/04/06, 09:48
Ογδόντα ετών γίνεται τη M.Παρασκευή η βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας, παρουσιάζοντας τέτοιο σφρίγος και ζωτικότητα, που σύμφωνα με πολλούς μπορεί να αναδειχθεί στη μακροβιότερη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου.
Αν και της απομένει μία δεκαετία, για να καλύψει τα 64 χρόνια που παρέμεινε στο θρόνο η βασίλισσα Βικτόρια, η δραστήρια Ελισάβετ δεν παρουσιάζει σημάδια κόπωσης και έχει και τα γονίδια με το μέρος της, καθώς η μητέρα της πέθανε στα 101.
Η Ελισάβετ, η οποία ανέβηκε στο θρόνο πριν από σχεδόν 53 χρόνια, αποκλείει οποιοδήποτε ενδεχόμενο παραίτησής της, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αυτοί που επιθυμούν κατάργηση της μοναρχίας έχουν χάσει τη μάχη ενόσω εξακολουθεί αυτή να ζει.
Σε δημοσκόπηση που έγινε για το ειδησεογραφικό δίκτυο ITV News, η Ελισάβετ κρίθηκε το δημοφιλέστερο βασιλικό πρόσωπο, με τελευταία στην κατάταξη τη Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, η οποία έχει παντρευτεί τον πρίγκιπα Κάρολο.
Η δημοφιλής 80χρονη βασίλισσα της Βρετανίας επέλεξε να διατηρήσει χαμηλούς τόνους την ημέρα των γενεθλίων της, την οποία θα περάσει στα ανάκτορα του Ουίνδσορ, κάνοντας έναν περίπατο ανάμεσα στους υπηκόους της.
Η επιθυμία της για τα γενέθλιά της είναι: «Μια ωραία ηλιόλουστη ημέρα, αυτό θα ήταν ωραίο» όπως δήλωσε σε επίσκεψή της στο BBC.
«Συγκινήθηκα πολύ από αυτά που μου γράψατε και θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους σας, που κάνατε αυτήν την ημέρα τόσο εξαιρετική για μένα» πρόσθεσε η Ελισάβετ, η οποία έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 20.000 ευχετήριες κάρτες και 17.000 μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

news.in.gr

(Ζητώ συγνώμη για το κάπως ανέμπνευστο του ποστ, και κυρίως από τον συγγραφέα του άρθρου για την αντιγραφή, αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ στο… τόσο θαυμάσιο μπλέ, πρωί- πρωί!
Η καμπάνα χτυπάει συνέχεια εδώ και μια ώρα... Την χρειαζόμουνα, λίγη ευτυχία σήμερα, λίγη ελαφρότητα, ας είναι και στην ζωή κάποιου άλλου βρε, δεν πειράζει!!)


* * * * * * *

12 σχόλια:

The wise Aineolach είπε...

Α γι αυτο μας εχουν πρηξει στην tv και ολο αυτην δειχνουν, λεω κι εγω τι επαθε, τα κακαρωσε? Βλεπω χωρις ηχο οποτε δεν ακουσα τα "Happy Birthday" :)

υγ. τα συνολακια της ομως ειναι απειρου καλλους ε? :P

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα!!
Καλα κανεις και ασχολεισαι με κατι
αναλαφρο τετοια μερα.Αλλοι ασχολουνται με τη Σταυρωση, αλλοι με την επετειο της επαρατης δικτατοριας. Να χαιρεσαι οτι αγαπας!!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

lemon είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
lemon είπε...

Καλά το κατάλαβα εγω οτι το ποστ θα παρεξηγήθεί ως ανάλαφρο... Οχι, δεν θα μπω στον κόπο να μιλήσω ανοιχτά για την ουλτραμαρίνα του βαγκόγκ που ομορφαίνει το τίποτά μας, ούτε για την δ ρ α σ τ ή ρ ι α βασίλισσα που...χτενίζεται ως αναστηθέν ζόμπι-μέρες που είναι...!
Μόνο, σοφή aineolach, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου για το άπειρο κάλλος των συνολάκίων της...μπορούν να προκαλέσουν χαμόγελο σε μέρες όπου σχεδόν τίποτε άλλο δεν το μπορεί!!

paragrafos είπε...

Χριστός Αντέστη

Χρόνια πολλά

με υγεία και χαρά!

Με αγάπη

Παράγραφος

nyctolouloudo είπε...

χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο και το βάφω κόκκινο πασχαλινό....


ξέχασα να της στείλω κάρτα γμτ.


καλές γιορτές!!!

The wise Aineolach είπε...

Εν τω μεταξυ ειμαι και αγενεστατη, ολοκληρο τιτλο καλη ανασταση εχει το ποστ κι εγω στραβωθηκα. Φταιει που εδω που ειμαι δεν καταλαβαινω γρι απο γιορτες.

Καλη Ανασταση λοιπον και Χρονια Καλα!

Lion είπε...

Καλη Ανασταση αγαπητη lemon!

Οσο για την βασιλισσα:
God shave the queen
(δεν ειναι τυπογραφικο λαθοθ)

McKat είπε...

Καλή Ανά(σ)ταση και Χρόνια πολλά, αγαπητή Lemon. Να είσαι πάντα καλά και να δημιουργείς.

alombar42 είπε...

Είναι που δεν ήσουν εσύ στη λίστα - η Βασίλισσα Λέμον. Γι' αυτό κέρδισε η άλλη :)

Ανώνυμος είπε...

Να περάσεις όμορφα πασχαλινά :)

Χαρτοπόντικας είπε...

Εμένα το καπέλλο μου θύμισε τον Mad Hatter από την Alice in Wonderland.

Εξάλλου κι η βασιλεία ένα παραμύθι είναι. Άλλοτε χρησιμοοποιείται για να κοιμούνται τα καλά παιδιά κι άλλοτε για να τρώνε το φαϊ τους τα άταχτα.

Καλή Ανάσταση