20.12.10

θέλεις να πάμε στην Ελβετία;


Διασχίζοντας την Αλεξάνδρας, σήμερα:
Ο Julian Barnes διαβάζει το Homage To Switzerland, του Ernest Hemingway, σε ένα από τα podcast που κατέβασα από το site της Guardian.
Η σειρά λέγεται Δώδεκα Ιστορίες για τα Χριστούγεννα και ξεκίνησε στις 10 Δεκεμβρίου: καθημερινά, μέχρι τις 22 του μήνα, κάθε απόγευμα, ένα σύγχρονος συγραφέας θα διαβάζει το αγαπημένο του διήγημα ενός παλαιότερου συγγραφέα.

1. Ανακάλυψα τα audio books-μα τι θαύμα!
2. Είναι φρικτό να οδηγείς τ ό σ η ώρα καθημερινά...
3. Βεβαια, μπροστά στο να παίρνω βαθμούς σήμερα, προτιμότερο το μποτιλιάρισμα...

* Ας μην πάμε στην Ελβετία, γιατί έτσι κι αλλιώς ο Χέμινιγκγουει τίναξε τα μυαλά του στον αέρα, όπως και ο πατέρας του, ας πάμε στη Λισσαβώνα, που έχει και θάλασσα.
Θα έχει ζέστη, θα είναι κίτρινα και θα μυρίζει λεμόνια, θα μιλάω όσο γίνεται λιγότερο, μα θα γελάω όσο μπορώ περισσότερο, θέλεις;

5 σχόλια:

Juanita La Quejica είπε...

Θέλω! Να φάμε και τα ανοιχτά μπουγατσάκια στο Μπελέμ, να ανεβούμε στο ελεβαδόρ της Σάντα Ζούστα, να περπατήσουμε στα στενά του Μπάιρο Άλτο και να βγάλουμε και πάλι φωτογραφίες στο κάστρο του Αη Γιώργη. Να δούμε τα ευγενικά πρόσωπα των Πορτογάλων και να πιούμε μαζί τους τα βράδυα και να μοιραστούμε τη φτώχεια και ... ωπ, όχι γκρίνια, θετικά πράγματα θα μοιραστούμε.

Marina είπε...

Αν θέλω λεέι! ΤΡεχάλα έρχομαι, να τα πετάξω όλα πίσω μου, τη σκόνη, τη γκρίνια, τις προσδοκίες που ποτέ δεν πιάνονται..και να μυρίσω λεμονάκι της λεμονιάς το γιόκα. Δεν έχω πάει Ισπανία όπως η Χουανίτα στο πρώτο σχόλιο, έχω όμως δοκιμάσει γεύσεις Ισπανικές.. και κρασί. Πολύ. Τόσο που να μας πιάνουν τα γέλια..για το τίποτα.
Σαν φιλενάδες του Δημοτικού
Καλά Χριστούγεννα με αγκαλιές αγαπημένες και φρέσκια ξυνούτσικη lemon pie

butterfly είπε...

Μα ναι, να έρθετε στην Ελβετία και θα σας ξεναγήσω εγώ!:)

Marina είπε...

Συγχώρεσε την αγεωγραφιτη..πορτογαλικά κρασιά είχα στο νού μου..για Ισπανία έγραψα αντί για Πορτογαλία..

Ανώνυμος είπε...

παρα πολυ θέλω - μα παρα πολυ.